utorak, 27. prosinca 2016.

Božićni koncert!

Ukulele orkestar svake godine organizira božićnu večeru za svoje članove gdje svatko izvodi na pozornici jednu do dvije pjesme. Večera je bila u super kvartu Shimokitazawa, u nekom španjolskom livehouse-u "La Cana" pa je na svu sreću i hrana bila španjolska (tapasi, pršut, vino, aaaa). Bilo je 17 ljudi.

Svirala sam s Odom i Melmom tri pjesme, "Niko kao ja" (Šarlo Akrobata), "Što te nema/Anatawa doko ni" (Jadranka Stojaković) i "Ukulele Anthem" (Amanda Palmer). Osjećaj je bio super, a učinak procijenite sami. :o)

(I opet: nemojte dijeliti, ovo je samo za vas odabrane).

<3

utorak, 20. prosinca 2016.

メリークリスマス



Kad si u Japanu... Sva sam božićna. Najprije zato jer sam organizirala skupnu kupovinu božićne jelke pa smo kupili jednu "japansku" od 6 dijelova (svaki dio je imao naljepnicu s brojem tako da znamo koji ide u koji) te božićnim ukrasima u istoj kutiji. Bilo je fora jer što je Božić bez bora?!


Hrvatska ambasada nas je u zadnji čas zvala na tradicionalni Božićni domjenak. Napokon moja hrana!!! Najela sam se i napila ko ubogo djevojče, a umjesto diplomatskog small talk-a s dosadnim ljudima, upoznala sam neku super curu iz Zagreba (Mašinu i Martinu frendicu koja tu radi doktorat), zatim Japanku koja nam je pričala kako se na japanskom ne može baš tepati i da zato svom mačku uvijek tepa na hrvatskom te naposljetku japansku pole dance učiteljicu! Ponekad se pitam jesam li samo ja takva srećkovićka ili je sve samo slučajnost. Dala mi je kontakte i jedno pola sata smo strastveno izmjenjivale iskustva. Otići ću na probni sat preko praznika, a ona će otići kod Maje u Studio Polleo na ljeto kad dođe u Hrvatsku.


I imali smo božićni party! Ovo su moja dva Gryffindora. Budući da smo samo nas troje na početnom tečaju japanskog, prozvali smo se Hermiona, Ron i Harry. Ovo je nečija Gryffinfdor krigla.

Tko mi još kaže da je Božić samo kršćanski blagdan, reći ću mu da ode u Japan! Vedrana i ja s Gitom i Irmom iliti mojim najdražim halalovkama, kak ih ja zovem. :) Japanci Božić inače slave u parovima (verzija Valentinovog) i idu na večeru u KFC! Da, da, da. Ne zezam se.   


S Eboulijem koji ima temperaturu.

I evo nas! Japan, Kolumbija, Tajland, Gabon, Malawi i Hrvatska. Drvce, sushiji i puno piva. :)

Ho-ho-ho! 

メリークリスマス
(doslovno: Meri Kurisumasu)

Iliti, kako piše po dosta dućana: 
Happy merry Christmas!

:)

Buon Natale!

Advent je donio i neke promjene. Ovo je tzv. Madona di salone, odnosno Bogorodica od frizeraja. Hauba se okreće u smjeru kazaljke na satu. 
BUON NATALE!!!

...

A ovo je rezultat.


Advent


S obzirom da znam da nemate dosta Adventa u Zagrebu, evo malo japanskog! Božićno ludilo počelo je odmah poslije Halloweena, par dana kasnije cijeli jedan odjel u dućanu je samo promijenio ukrase, a Mariah i japanske verzije Tihe noći su se orile već sljedeći tjedan...



 
Ovo je Božićni sajam u njemačkom stilu u kvartu Roppongi Hills. Iluminacije su posvuda, sajam je malen (i ljudi stoje u redu po pola sata da uđu u jedinu božićnu suvenirnicu), a gulaš i kuhano vino skupi točno onoliko kolika je bila i moja pohota za njima. Ovu plastičnu napola punu zdjelicu sam platila 80kn, a vino 40-tak. I nije mi žal! :D

Još malo iluminacija. Na otoku Enoshima u Tokijskom zaljevu (nekih dva sata vlakom). Ovo zadnje bi trebao biti Fuji.

Ovo mi je nekako jako draga slika. Taman kad je trebala biti romantična, upadne mi ovaj čovjek sa psom u kadar. I napravi ju čudnom i čudnovatom, smiješnom i istodobno punom simbolike. Baš kao da je ispao ravno iz moje lude glave. S dupinima i planinom Fuji u pozadini. A kompozicija je za milijun dolara, čak i ovo nespretno odrezano drvo, savršeno se uklapa.

Print screen mog mozga.

Tko me ne zna, sad me zna. :)