subota, 4. veljače 2017.

Nove ukulele pustolovine



Zbio se i taj dan. 29. siječnja 2017. Prvi koncert s orkestrom u live bar-u Last Waltz u Shibuyi. Obukli smo se u boje pijetla jer je u kineskom kalendaru upravo počela godina pijetla. Bilo je izazovno, veselo i ludo, puno balona, boja, kreativnih ljudi i vrišteće djece. Genijalno!




 A ovdje su i zvukovi. :) Na zadnjem videu s nama sviraju članovi ludog cabaret benda Hinemos, sviraju na svim mogućim instrumentima, od pile do koncertnog klavira.

"Monkey Man"

"Rebel Yell", moj najdraži

"We travel the spaceways", "Misirlou"


S obzirom da me ukulele ludilo potpuno preuzelo, makar sam poslije koncerta rekla da ću malo odmoriti, ne ide to tako. :) Naime, učanila sam se u neku predivnu podržavajuću Facebook ukulele grupu i odlučila prvi put podijeliti neki svoj video s publikom. S obzirom da grupu prati 8,500 članova, nije mi baš bilo svejedno. Ali jesam! Grlom u jagode! :D Uglavnom, reakcije su bile divne i dobila sam opet toliki nalet adrenalina da sam odlučila snimati i još i sad evo ležim bolesna u sobi jer nisam baš mogla spavati od uzbuđenja, a nakupilo mi se. Uglavnom, eto, pogledajte ako vam se da i komentirajte, bit će mi drago! <3 

Sljedeći projekt je sviranje "You always hurt the one you love" s jednim Britancem, ako se sjećate to je ona pjesma koju Ryan Gosling svira Michelle Williams u "Blue Valentine". Uglavnom, izvest ćemo je na pjesničko-glazbenoj večeri u onom istom baru Gari-Gari, a ja ću vjerojatno malo i plesati. :) SRETNA SAM!!!

petak, 3. veljače 2017.

Ljudi

Kyubi reže metal iz kvadratnog u romboidni oblik, a Changmin pere broš sodom i stavlja ga u neku otopinu da mu promijeni boju.

Neimenovani klinci na putu iz škole. <3

Ovaj prekrasni par ima školu, dućan i popravljaonicu pa sam ih posjetila s mojim najboljim prijateljem da mu izbuše držač za remen te promijene žice. Melmo me preporučila, ali nije mogla ići sa mnom, niti mi je baš objasnila da to nije dućan, već stan na 8. katu stambene zgrade, tako da sam se malo pogubila. Uz to mi je otišla funkcija lociranja na google mapsu, a onda mi se i ugasio mobitel, tako da sam punila mobitel na pumpi, a zaposlenik mi je u google translate ukucavao: molim vas prijeđite veliku cestu i na semaforu desno (super mi je bio taj "molim"). <3 Na kraju me neka žena uzela pod svoje, ali i ona se izgubila pa smo ušli u policijsku stanicu da policajac nađe adresu u knjigama. Završilo je tako da je dečko sišao na cestu zabrinut gdje sam jer nismo imali međusobne kontakte. Uglavnom, skuhali su mi čaj, pokazali mi svoju kolekciju vrijednih ukulelea, ispitivali o Hrvatskoj, a kad sam im rekla da je hrvatski novac kuna (itachi), ona je rekla: "Wow!", otišla u drugu sobu i vratila se s ovim divnim bićem. :) Imaju i crnu itachi, no, osim što su slatke, jako smrde!


Mate drži sat engleskog nekim Japankama u predvorju doma.

Na satu kanjija (kineskog pisma) s Andom, Vincentom i Eboulijem.

Filipinac Ram svira pjesmu o svojoj djeci na open mic eventu u Gari Gariju. 

Irma je kupila čokoladice u obliku planeta!



Vodičkinja objašnjava japansku povijest kroz seriju crteža koju je sama napravila i koji su genijalni. 

 

Mate se seli pa mi je poklonio stol koji je sam napravio i biljku koju sam njemu i sebi u čast nazvala Matina.

Melmo i njena frendica koja priča talijanski u backstage-u prije koncerta. 


Seunghee priča hrvatski. Razumijete li što je rekla? :O) 


Nastup u Crocodileu

9. 1. Melmo me povela sa sobom na nastup u Crocodile livehouse-u u Shibuyi. Najveći prostor dosad u kojem sam svirala. Bilo je super i veselo i s puno pogrešaka i smiješno. Svirale smo "La Seine", "Java Jive" i "Ukulele Anthem". Došla mi je Japanka May. bilo mi je tako bitno da je tamo. Video "Java Jive" u nastavku! :)








"Java Jive"